TEL. 933 594 996 · EMAIL a8008309@xtec.cat

PASTORAL

El nostre pessebre
3 Fotos

Animació pastoral


El departament s'encarrega d'ambientar, impulsar i realitzar activitats per a l'animació cristiana de l'escola, perquè pensem que l'educació ha d'arribar en tots els àmbits de la persona. Per aquest motiu, acompanyem els nostres alumnes des del vessant emocional, des dels valors i des de la mirada cristiana de la vida i del món.

L'objectiu és l'anunci de la Bona Nova de l'Evangeli, sempre en un context educatiu de formació i creixement dels infants i adolescents. Ho farem tenint en compte les tres dimensions:

  • L'àmbit del propi coneixement, de la capacitat de reflexió, de silenci, de creixement interior, d'autoestima, de celebració.
  • L'àmbit de la comunitat, de la descoberta del grup, de la família, de l'escola, de les relacions d'iguals, d'amistat, de pertinença; que donen seguretat.
  • L'àmbit de la solidaritat com a capacitat de resposta, d’acció i de servei a les necessitats dels altres.

L'equip de pastoral està format per 1 mestra d’infantil, 3 mestres de primària i 1 mestra de secundària, que compten amb la implicació del claustre perquè entenem que la pastoral no ha de ser un element aïllat dins de l’escola, sinó que tota l'escola l'ha de respirar, l'ha de viure.

Aquests són els quatre pilars bàsics de la nostra acció pastoral:

  • Educació en la fe: celebració de les festes religioses i els temps litúrgics de l'any.
  • Educació en actituds i valors cristians: present en les festes, actes i xerrades.
  • Practicant la solidaritat: participació en campanyes de la Parròquia, projectes de la Fundació Signos Solidarios MIC o altres entitats.
  • Vinculació amb la parròquia del barri: celebracions i visites puntuals.

Aquest curs és el tercer i alhora el darrer d’una programació començada el 2015. El lema del curs 2015-2016 va ser “DESCOBREIX EL TEU TRESOR”; el curs 2016-2017 vam fer un pas endavant i el lema era “COMPARTEIX EL TEU TRESOR: MOU-TE, MULLA'T, LLANÇA'T, IMPLICA'T”; i aquest curs 2017-2018 seguim avançant amb el lema “CONNECTA'T”. 

En aquest recorregut hem descobert allò de bo que cadascú de nosaltres tenim, ho hem compartit amb les persones que ens són properes i la tasca d'enguany és adonar-se que hem d'establir connexions: el jo com a ésser únic, la manera com es viu la pròpia interioritat, la cura per la natura, l'escolta de les persones que ens envolten, l'estar atents a l'entorn i el posar-nos en acció davant les necessitats socials.